“Repartint joc”, nou capítol de “Ments Inquietes”

26/11/20
Comparteix aquesta informació
La sèrie de UIC Barcelona que descobreix històries de la comunitat universitària estrena capítol avui.
“Repartint joc”, nou capítol de “Ments Inquietes”
La Martina Capdevila Barbany té 19 anys, viu a Granollers i és una estudiant de segon curs del Grau en Comunicació Audiovisual a UIC Barcelona. Podem descriure la Martina com una persona alegre i molt activa, a qui li agrada esquiar, tocar la guitarra, nedar al mar, passar temps amb els amics i amb la família. Us hi sentiu identificats en algun dels aspectes i aficions mencionats? És molt probable que sí, ja que les aficions de la Martina són comunes en molts de nosaltres. Però, què té la protagonista d’aquest capítol que la faci una veritable “ment inquieta”?
 
Neta del conegut jugador professional d’handbol Joan Barbany, popularment conegut com “el pasmo del Vallès” per la seva fúria golejadora quan jugava, la Martina segueix les passes del seu avi en el món de l’esport; i és que la protagonista d’aquest capítol de “Ments Inquietes” també és jugadora professional d’handbol al Club Balonmano Granollers i, a més a més, forma part de la selecció espanyola. Sí, la passió per aquest esport li ve de família, però la Martina ha aconseguit fer-se un lloc al món de l’handbol i xerrant amb ella hem descobert com s’ho ha fet.
 
Amb només 13 anys la Martina va ser becada per una residència d’esportistes d’alt rendiment a prop de Barcelona, una experiència que li va permetre compaginar els estudis de secundària i batxillerat i l’handbol. Però el primer contacte amb el món de l’handbol va començar molt abans, de fet, i segons ens explica “des que vaig néixer que trepitjo pavellons”, ja que de petita acompanyava els seus pares a veure els partits d’handbol dels seus germans.
 
Ara bé, ha passat molt temps des que tenia 13 anys i la Martina, en el dia d’avui, ha aconseguit amb molt d’esforç i dedicació arribar al cim de la muntanya de l’handbol; un pic difícil d’assolir amb un camí ple de pedres i pujades i baixades inclinades. I l’evidència principal que indica que la Martina ha pujat “l’Everest de l’handbol” és perquè ha competit en lligues i campionats d’alt nivell, com ara diverses lligues catalanes i espanyoles, un campionat europeu, un campionat mundial, una Challenge Cup, entre les competicions més destacades.
 
Si bé hem desvelat que la Martina és una esportista d’elit que estudia a UIC Barcelona, encara et queden moltes coses per saber d’ella. Abans de veure el vídeo, t’animem a endevinar què ha impulsat la Martina a estudiar el grau que està cursant, quins objectius a llarg termini té una esportista d’alt rendiment... Aquestes i moltes altres preguntes són les que nosaltres li hem fet durant l’entrevista. En vols saber les respostes? Mira el vídeo!